13 May 2012

Mide Bulandıran Çin Yemekleri


chinese food0 Chinas fast food menu for the 2008 Olympics
Çin'de önemli bir deyiş vardır masa dışında ayakları olan her canlıyı, denizaltı dışında denizdeki tüm canlıları ve uçak dışında uçabilen her şeyi yenebilir. Çinliler gerçekten de bu sözün hakkını veriyorlar. Maymun kellesinden köpek balığı yüzgeci çorbasına, kanlı canlı kaplumbağadan kurbağa bacağına, akrepten canlı alkol içinde sarhoş edilmiş karidese ve çiğ ahtapota, yumurta civciv arası cenin yumurtaya ve hatta insan ceninine kadar her şey yeniyor. Bazılarının kokusu dayanılmaz derecede ağır. Fakat bunları yemek için belli yerlere gitmeniz gerekir, öyle  her köşe başında ya da her restorantta bulunmaz. Video için http://www.youtube.com/watch?v=2yHWNBNoMN0#t=89




Antik Çin'de Ağustos böcekleri Çinlilerde yenilenmeyi ve tekrar 

doğuşu temsil ederdi.


Çinliler tavuğun hiçbir parçasını israf etmiyorlar, ayak ve dilini bile! 

   Birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi  Çinlilerde hayvanı kanlı yemeyi tercih  ediyorlar ama bu durum Çinlilerde biraz  daha ileri seviyede. Hiç kanını  akıtmadan çiğ bir şekilde masanıza  kaplumbağa veya maymun beyni gelirse  şaşırmayın ve hatta size bunu sipariş  eden ev sahibinize teşekkür bile  edebilirsiniz. Sonuçta bu yemekler  Çin'de inanılmaz pahalı ve ev sahibinizin  sizi gerçekten sevdiğini veya etkilemeye  çalıştığını gösterir. Daha sıradan, halka  ait bir lokantada da insanların canlı  ahtapot yediğini görebilirsiniz. Aman  diyeyim inceliklerini öğrenmeden  denemeyin yoksa vantuzları boğazınıza yapışıp nefes almanızı engelleyebilir. Çin mutfağındaki bir diğer spesiyal ise, Çin rakısında servis edilen canlı karidestir. Videosu için  http://www.youtube.com/watch?v=SB5mbURKFSI



3 yıl yaşadığımı söylediğimde gelen tepkilerin çoğu orada ne yediğimle ilgili oluyor. Öncelikle Çin sebze çeşitliliği açısından zengin bir ülke. Alıp evde pişirebiliyorsunuz. Dışarıda yemek istiyorsanız da lezzetli yemek yapan ve temiz çalışan binlerce restoran var. Dikkat etmeniz gereken en önemli husus Çinlilerin domuz etine aşırı düşkün oldukları ve çoğu yemeklerinin içinde domuz eti bulunduğu. Bunu garsona özellikle belirtmelisiniz.


Canlı ahtapotu yerken


Canlı ahtapotu yemeye çalışan bir Çinli kız




File:Inside a Balut - Embryo and Yolk.jpg

Balut ( civcive dönen yumurta) Çinliler maodan (毛蛋) yani kıllı yumurta  diye adlandırır. 

File:Chinese Balut.jpg

Balutlar kızartıldıktan sonra



Çin rakısında bekletilmiş canlı karidesler














Maymun beyni

Yemeğe kırmızı rengi veren şey ördeğin çiğ kanı



Domuz midesi

Müşterisini bekleyen domuz ayakları

Domuz kulağı

Koyun penisi

Yılan

videolar için:
Böcek           http://www.youtube.com/watch?v=2yHWNBNoMN0#t=89
canlı ahtapot  http://www.youtube.com/watch?v=JYDkzqCfJzg
canlı karides  http://www.youtube.com/watch?v=SB5mbURKFSI



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder