21 May 2012

ÇİN'DE ŞARAP TÜKETİMİ FIRLADI

Çin'de sizi sürekli bir şeylerin şaşırttığını görebilirsiniz. 1990'lı yılların başlarında kahve içebileceğiniz yerler birkaç otelle sınırlıydı. Bir zamanlar sadece çay bir ülkede Starbucks geçen ekim ayında 500. şubesini açtı. Bu hikayenin benzeri F&B ve şarapta da yaşandı. Eskiden kırmızı şarap kolayla, beyaz şarap ise 7Up ile karıştırılır içilirdi. O zaman Çin'de üretilen şarabın kalitesinig öz önüne aldığımızda çok da şaşılacak bir durum değil aslında. Bugün ise şarap tüketimi patlama yapmış durumda.
Diğer yandan ithal şarapla olan ilgi de çoğalıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder